Nu kliar de i fingrarna och man vill sååå gärna starta upp och se hur de börjar grönska. Viktigt är att “ta de lite lugnt” och känna av din planta. Ser du något grönt? Är pinnen hård? Hur har du förvarat din ängel, kallt eller varmt? Tänk på att din lilla planta ska vänja sig vid förändringar lite i taget.

Vill varna för ett av de stora misstagen, att vattna för mycket!! Visserligen är änglarna väldigt törstiga, men inte i uppstarten. Det är viktigt att jorden får torka upp mellan vattningarna, jorden får inte vara blöt hela tiden. ( i detta läget hellre för torr 😉

Annars är ju dessa fantastiska änglar väldigt tuffa och tåliga. Det dom absolut inte klarar är minusgrader! Men annars kan du övervintra i källare med lite extraljus, inne på fönsterbrädan, i ett frostfritt förråd mm

Jag hade mina första änglar i pannrummet med taklampan tänd ett par dagar i veckan. Ja dom blir “rangliga” men de är ju bara att klippa tillbaka när man planterar om den inför utevistelsen. Och ja dom får löss men de brukar jag bota med bad i såpvatten

Så då är första fasen färdig, du har vant din ängel vid värme vattnat försiktigt och den börjar komma med nya blad. Då kan du med fördel plantera om i lite större kruka. Ta försiktigt bort lite gammal jord och sätt ner i ny härlig näringsrik jord i något större kruka ( ett par cm större runt om) Jag brukar använda koskit i påse med lite perlite i. Likadant här då, vattna igenom jorden ordentligt men låt sedan torka upp!

Lycka till!

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *