Änglatrumpeter

Hej!

Här är ni välkomna att diskutera mina fina änglatrumpeter!

 

27 thoughts on “Änglatrumpeter

 1. Hejsan!
  Så många vackra änglatrumpeter här finns. Jag har redan beställt två stycken.
  Men undrar vilken jodr man bör andvända för att bäst lyckas med mina växter. Sedan undrar jag om det är själva blomman som är giftig eller är det hela plantan i sig som är det. Har katt därför undrar jag för att skydda mina katter.
  Sedan ville jag beställt prydnadsgräs men det var slut. Min fråga är om ni kan säga vilken vecka ni får tillbaka det?
  Tack på förhand!

  1. Hej 🙂
   Tack för din order, va roligt att du tycker om mitt utbud! Det är hela växten som är giftig men jag har själv två katter och jag har inte haft något problem så jag tror inte du behöver oroa dig. Änglatrumpeterna sätter jag i koskit på påse, dom älskar gödsel och vatten men låt dom torka upp mellan vattningarna. prydnadsgräset kommer in nu i april.
   Tack sjäv!

 2. Hej Malin
  Jag kan inte logga in på mitt konto och jag har flera gånger skickat att jag glömt mitt lösenord.
  snälla hjälp mig.

  1. Hej Yvonne
   Ja jag har problem med den funktionen men vi jobbar på att lösa de. gö ett nytt konto eller skicka din beställning till mig via mail om du vill så fixar jag 🙂
   Mvh Malin

 3. Hej.
  Har beställt 2 st änglatrumpeter. Har inte fått bekräftelse.
  Kan inte logga in.
  Kan du se om jag har en beställning?
  Behöver få hjälp med inloggning.
  Mvh Lena

  1. Hej Lena
   Jag har haft problem med orderbekräftelse ett tag, men nu har vi nog löst de problemet. Försök gärna och meddela mig om de går 🙂 din order är helt ok och skickas så fort jag kan. Jag har lite “växtvärk” just nu och har utökat mitt sortiment ganska mycket. Jätteroligt att efterfrågan är så stor men de innebär att jag själv har fått beställa in plantor och den leveransen har blivit försenad. Så jag lovar att skicka så fort jag bara kan när jag fått in dina plantor.
   Mvh Malin

 4. Hejsan! Jag tänker beställa 2 änglatrumpeter men vill ha dom 2 som doftar starkast och bäst. Vilka 2 skulle du välja (har liten änglatrumpet på gång från frö som jag hört doftar starkt och fint). Med vänlig hälsning, Kai

  1. Hej Kai
   Jag skulle välja Dahlens pink amor och Langenbucher garten beroende på vilka färger du gillar. Alla dom jag har doftar mycket så egentligen kan du völja vilka du vill
   Mvh Malin

 5. Hej! Hur stor kruka behöver man egentligen? Blir rankan/växten väldigt tung? Kan den klättra på ett stuprör? Hur höga brukar de bli? Några är ju slut, som Enorm. När får du in de igen?
  Med vänlig hälsning, Fredrik

  1. Hej
   Den blir som litet träd med stora doftande blommor. Den klättrar inte. Dom tycker om gödning och vatten men måste torka mellan vattningarna. Krukan ökas efterhand den växer men en fullvuxen planta blir stor och tung.
   Mvh Malin

 6. Hej, jag har beställt 3 st änglatrumpeter. Blir helt lycklig när jag hittat din sida med så många fina sorter. Det står inget om dofter men jag hoppas alla doftar? Doftar även de som kallas för violbuske?

 7. Hej,
  Tog emot min beställda änglatrumpet idag. Tänkte bara fråga hur jag tar hand om den bäst nu? Skall den omplanteras direkt? Hur mycket ska den vattnas i början?

  Mvh, Jonas

  1. Hej
   Ja plantera om i lite större kruka med näringsrik jord vattna genom och låt torka upp.Göd lite försiktigt i början innan du ser att den tar fart sedan mer.
   Plantera om när du ser rötter i botten av krukan.
   Lycka till 🙂
   Mvh Malin

 8. Hej! Kul att hitta så många olika änglatrumpeter!
  Är det grenade sticklingar eller bara en “pinne”? Har för mig från när jag hade änglatrumpeter förr att blommorna dröjer länge om sticklingar är bara “pinnar”.

  1. Hej
   De är lite olika, dom flesta är en ca 20-30 cm lång stam, men en del är grenade.
   De har ingen betydelse för blommningen, sticklingarna är tagna över y delningen så dom kommer att blomma lika tidigt ändå 🙂
   Mvh Malin

   1. Beställde en sen och vill tacka för snabb leverans av en jättefin och väl inpackad planta!

 9. Hej
  Har just beställt en vit trumpet och funderar på det du skrev i första inlägget om plantering i koskit. Ska jag plantera om den i bara koskit när den kommer?
  Undrar också varför du rekommenderar flera omplanteringar? Kan jag inte plantera direkt i en större kruka?
  Berit

  1. Hej
   Ja du kan plantera i koskit ( bara i påse) 🙂 lägg gärna i lite perlite så jorden inte blir för kompakt.
   Det är mycket bättre att plantera om flera gånger så krukan inte blir för stor. Jordenblir gärna för blöt och har svårt att torka upp och plantan kvävs och har svårt att ta sig.
   Lycka till!
   Mvh Malin

 10. Hej Malin
  Har hittat din vackra och spännande sida med Änglatrumpeter- Jag är intresserad av antingen angels cloud eller angels proud men såg tyvärr att du inte har dom i lager.
  Får du in dom igen?
  Tacksam för svar Jan Eriksson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Shop
Sidebar
0 Wishlist
0 Cart